VARMT VÄLKOMNA

Dags för en paus

Kära gäster på Liljekonvaljeholmen!

Tyvärr är vi tvungna att pausa all dansverksamhet samt midsommarfirandet i år. Det har varit mycket uppskattade inslag i Uppsalas kulturliv under många decennier.

Under de två ”Corona-somrarna” har dock parken växt igen samtidigt som den lilla arbetande styrkan inom föreningen drabbats av sjukdomar. Trots hjälp av intresserade dansgäster bedömer vi att det inte går att få och hålla parken i det skick vi önskar. Vi hade planerat för sex tisdagsdanser, som vi nu har avblåst.

Under året kommer vi att försöka skapa nya former för att driva verksamheten vidare, eventuellt med samarbetspartners. Med dansbanor, lofthuset och andra faciliteter finns det ju stor potential för dans, musik och andra verksamheter.

Har du, som uppskattad gäst, några idéer eller förslag är du välkommen att höra av dig till hans@sverredal.se

Sommarhälsning från Liljekonvaljeholmen

IOGT-NTO-föreningen 31 Drabanten
Anita Porjebäck
Ordförande

 

INTRÄDE

– Vi tar emot Swish och kontanter i entrén.
– Ungdomar under 16 år är välkomna i målsmans sällskap.
– Barn är alltid välkomna kostnadsfritt.
– Inträdet kostar lika mycket under hela kvällen:
– Tisdagar: 140kr inklusive kaffe med bröd
– Söndagar: 200kr
VIP-medlemmar har särskilda rabatter.

SERVICE

– Vi tar emot Swish och kontanter i serveringen.
– Finnes bevakad kostnadsfri garderob.
– Kvarglömda ägodelar kan endast efterfrågas och hämtas från garderoben under parkens öppettider.
– Korv, smörgåsar, frukt, glass, kaffebröd mm finns till försäljning.
– Det går enkelt och bra att besöka oss i rullstol. Toaletterna är rullstolsanpassade. Mikro finns för eventuell specialmat. Ledsagare behöver inte betala inträde.
– Det går bra att gå runt i parken och sätta sig i gräsmattan.

ÖVERNATTNING

– Närmaste boende: Sunnersta Herrgård
– Det går bra att övernatta med husvagn i vår parkering. Men eftersom det inte är en camping finns det inte heller några tjänster så som toalett/vatten/kök/dusch/el osv. Parkera tät så att så många bilar som möjligt får plats.

ÖVRIGT

– Våra arrangemang är härligt alkohol- och drogfria. Vi har inga synpunkter på om någon har druckit något innan man kommer till oss men väl inne förväntar vi oss ett nyktert och ordningsamt uppträdande.
– Beroende på vilken orkester som spelar får vi besök av lite olika dansare. Generellt är det en mera mogen publik på tisdagarna medan söndagar attraherar gäster av mer blandad ålder.

ARRANGÖRER

– Danskvällarna på Liljekonvaljeholmen arrangeras av IOGT-NTO –31 Drabanten.
– Danslektionerna anordnas av Studio-K Dansens Hus.

Med cykel

Från Uppsala centrum är det ca 7 km hit. Det vackra cykelspåret längs med Fyrisån tar ca ca 25 minuter att färda (1,5 timmar till fots). Klicka på kartan nedan för vägbeskrivning.

 

Med stadsbussarna

Det går flera smidiga busslinjer till och från Liljekonvaljholmen, också sent på natten. Stig av/på vid hållplatsen ”Holmvägen” som ligger ca 600m från oss.

 

Med bil

Har du plats för fler i din bil och kan tänka dig samköra? Skriv en rad om det på vår särskilda facebookgrupp så är det troligen fler som vill åka med. Det är bra för miljön, du sparar bensinpengar och dessutom får trevligt sällskap av andra glada dansare!

Från Stockholm – Uppsala S avfart 186. Ta vänster i IKEA rondellen in på Kungsängsleden, håll vänster fil och följ skylt sjukhus till Dag Hammarskölds väg. Ta vänster vid trafikljuset mot Sunnersta. Vid Sunnersta, skylt Liljekonvaljeholmen, ta vänster Holmvägen rakt ned till vår parkering.

Från Sundsvall/Gävle åk E4 och ta avfart 187 och i rondellen ta 1:a höger in mot centrum (väg 282). Fortsätt rakt fram i IKEA rondellen in på Kungsängsleden. Följ sedan beskrivning från Stockholm.

Från Enköping – ta av mot Uppsala C, följ skylt sjukhus. Vid Carolinabacken fortsätt rakt fram på Dag Hammarskölds väg hela vägen till Sunnersta. Se därefter Stockholms vägbeskrivning.

 

Navigator

Klicka på kartan för att se detaljerad karta och navigation.
GPS-koordinater:
Degree Minutes Seconds – Lat: N 59° 48′ 19.089” Long: E 17° 39′ 46.227”
Decimal Degree – Lat: 59.8053025 Long: 17.6628409